Een derde Nederlandse SaaS Aanbieders Op Buitenlandse Cloud

Amsterdam, 11 maart 2014 – Onderzoeksbureau The METISfiles heeft een update gepubliceerd van het Nederlandse cloudlandschap. The Dutch Cloudscape (versie 1.3) omvat 236 bedrijven in de categorieën software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS). Van de onderzochte bedrijven biedt 76% SaaS diensten, 20% IaaS diensten en 4% PaaS diensten; 10% is in meer dan een categorie actief wat het totaal op 258 entries brengt.

Online workspace is de meest voorkomende SaaS categorie, gevolgd door communicatie en finance/ERP. In vergelijking met landen als België, Engeland, Duitsland en Spanje loopt Nederland voorop met het aanbieden van online workspace, ook wel DaaS (desktop-as-a-service) genoemd.

Dutch SaaS Providers by Category

54% van de Nederlandse SaaS aanbieders heeft zijn infrastructuur uitbesteed. Opvallend is dat een derde van deze SaaS aanbieders zijn infrastructuur bij een buitenlandse partner host. Amerika is het populairst met 21% gevolgd door Engeland (6%), Ierland (4%) en Duitsland (2%). Amazon is de populairste SaaS cloud hoster met 14% van de bedrijven.

Location Location Location

Het onderzoek plus een grafiek met logos van alle Nederlandse publieke cloudbedrijven gerubriceerd naar dienst is online beschikbaar op de website van The METISfiles.

Voor meer informatie, neem contact op met: Pim Bilderbeek, Partner en Principal Analyst. Email: pim@themetisfiles.com, mobiel: 06-53902852

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
  • RSS

About Pim Bilderbeek