Big Data – Big Decisions, een onderzoek naar de Nederlandse markt voor Big Data en Big Analytics

Breda / Monnickendam, 11 oktober 2012 – Keala en The METISfiles kondigen een gezamenlijke studie aan naar de markt voor Big Data in Nederland: Big Data – Big Decisions

Keala en The METISfiles zijn van mening dat de commerciële en wetenschappelijke mogelijkheden van Big Data en Big Analytics enorm zijn maar ook dat technieken en toepassingen nog volop in ontwikkeling zijn. Het toenemend aantal succesverhalen in de verschillende industrieën onderstreept dit alleen maar.

Ondanks de vele sound bits en bytes en overvloed aan beschikbare internationale Big Data studies zien we dat er geen eenduidige marktinformatie voor Nederland beschikbaar is. Wij denken dat het tijd is om te kijken of het wereldwijd gecreëerde Big Data verwachtingspatroon wordt gestaafd door de feiten en of vraag en aanbod in Nederland op elkaar zijn afgestemd.

Daarom nemen The METISfiles en Keala het initiatief om een gezamenlijke Big Data studie uit te voeren waarin zowel de afnemers- als aanbiederszijde onder de loep wordt genomen. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is om diepgaand inzicht te verschaffen in de plannen, motieven, toepassingen en eisen van eindgebruikers. Om deze vervolgens te koppelen aan de marktomvang, dynamiek en groeiverwachtingen van de aanbodkant.

Een uitgebreide beschrijving van de studie en aanverwante diensten vindt u hier: Big Data Marktstudie – METISfiles & Keala

Keala en The METISfiles zien de voordelen van een gezamenlijke marktverkenning. Keala heeft bewezen jarenlange ervaring in marktrapportages en detail analyses. The METISfiles heeft een schat aan ervaring in business analyse en marktvoorspellingen. De gezamenlijke propositie en beschikbare kennis is uniek voor de Nederlandse onderzoeksmarkt.

Keala is een sinds 1984 actief full service marktonderzoek- en adviesbureau,en levert met meer dan 75 professionals leveren actuele marktinformatie. Dit vanuit eigen onderzoek of door onderzoek op maat. Daarnaast is Keala specialist op het gebied van market intelligence, marketingadvies en dashboarding.

The METISfiles is een onderzoek- en adviesbureau gericht op het oplossen van strategische issues voor het management in de internet, IT en Telecommunicatie sector. The METISfiles is opgericht door Pim Bilderbeek, Simone de Bruin en Marcel Warmerdam, allen met jarenlange onderzoekservaring bij internationale markt- onderzoek bureaus.

Voor meer informatie:

Keala Consultancy – Ruud Alaerds – 06 34 861 667 ruud.alaerds@keala.nl

The METISfiles – Simone de Bruin – 06 10 352 852 simone@themetisfiles.nl

The METISfiles – Marcel Warmerdam – 06 46 243 139 marcel@themetisfiles.nl

Voor meer informatie over Big Data en de Big Data Multi-Client studie:

Big Data: Game On

MicroStrategy: Business Intelligence for the Masses

SAP HANA – Partner Ecosystem Expanding Rapidly

 

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • LinkedIn
  • RSS

About Marcel Warmerdam